Az ablakok, teraszajtók vagy nagy méretű üvegfelületek elé szerelhető alumínium zsalúziák készülhetnek 50-60-70-80-90-100 mm szélességű lamellákkal. Az alumínium lamellák lehetnek íves (konkáv-konvex) „flex” lamellák, íves szélperemezett azaz „standard” valamint „Z” alakú szélperemezett lamellák.

Az íves „flex” lamella rakódik össze felhúzáskor a legkisebb magasságú tokba. A szélperemezettet általában sínes megoldással igen nagy felületekre szereljük a stabilitása miatt, de ezt a modellt kedvelik szelesebb helyeken lévő családi házaknál is.

A „Z” lamella biztosítja a speciális alakkiképzésével és gumicsíkkal kitöltött sávjával a legnagyobb fényzárást. Majdnem redőnyszintű zárást biztosít a legcsendesebb működés mellett.

A lamellák dőlésszögét kézi(kurblis) illetve motoros vezérléssel változtathatjuk és ugyanezen kezelőkkel lehet felhúzni is a zsalúziát.

A zsalúzia nagymértékben javítja napos időben a belső tér komfortérzetét, csökkenti a klímaberendezés és hűtők fogyasztását (zörgését), illetve meggátolja a betekintést úgy, hogy a belső térből ki lehet látni.

Képgaléria
készítette a Wawona